Home » Organizimi i shtëpis, 4 gabime që duhet të evitohen (FOTO)

Organizimi i shtëpis, 4 gabime që duhet të evitohen (FOTO)

Kur filloni organizimin e shtëpis ka ka disa gabime të cilat është mirë ti evitoni, që në fakt të gjith i bëjmë të njëjtat gabime. Pse? Ndonjëherë kjo ndodh për faj të nxitimit për të bërë ambientin më të bukur dhe funksional, në raste të tjera ndodh kur merrni mendimin nga njeriu I gabuar. Ja cilat janë 4 gabimet më të zakonshme që duhet evituar kur organizoni shtëpinë.

1.Të organizoni çdo gjë para se të futeni në shtëpi

Kur keni në mendje për të blere shtëpi dhe keni vendosur se cilen do ta blini, përfundoni duke shfletuar mijëra katalogë apo kaloni ditën të tëra në dyqanet e mobilieve duke menduar se sit ë mbushni çdo dhomë. Nuk ka gjë të gabuar nëse merrni disa ide, port ë blini të gjitha mobiliet para se të futeni në shtëpi është diçka e gabuar.

1

2.Të dizajnoni shtëpinë si në revista

Sa herë keni parë revista të cilat ju tregojnë shtëpi ëndrrash, ku çdo gjë është e re dhe e shkëlqyeshme. Është çdo gjë perfekte sa duket sikur të ishtë një muze. Por mos harroni se shtëpia është vendi ku jetoni dhe më shum do t’ju duhet një shtëpi funksionale se sa të jetë e bukur.

2

3.Të nënvlersoni ndriçimin

Keni vendosur për ndriçimin? Shtëpia juaj është e ndriçuar mjaftueshëm? Ka diell gjatë ditës? Këto janë pyetjet që duhet ti bëni vetës, sepse kjo është diqka shum e rëndësishme. Duhet ta zgjidhni në baze të hapsirës dhe ndriçimin e duhur në dhoma dhe ne pikat ku ka pak ndriçim natyral.

3

4.Të gaboni në kombinimin e ngjyrave

Kombinimet e ngjyrave janë të shumta dhe është mir ta kuptoni si ti kombinoni ato. Të përzieni nuance të ndryshme, të ftohta dhe të ngrohta, të zbehta dhe energjike nuk është e gabuar, por bëni kujdes të mos e teproni sepse kështu do të rrezikoni të krijoni kombinime ngjyrash të cilat do t’ju lodhin.

4