Home » Disa nga ndërtesat më mahnitëse që bota do ti shoh së shpejti (FOTO)

Disa nga ndërtesat më mahnitëse që bota do ti shoh së shpejti (FOTO)

Ne shikojmë filma të së ardhmës me rrokaqiejt e pabesueshëm ku të gjitha janë të procesuara dhe të compjuterizuara dhe që është i gjithi produkt i imagjinatës së skenaristëve, por në jetën reale arkitektet progresiv janë duke krijuar dizajne ku funksionaliteti dhe paraqitja (pamja) e tyre janë në  urën lidhëse të fantazise dhe realitetit.

Disa nga keto projekte vec kane filluar te implementohen(zbatohen) perderisa disa te tjera jane ende ide ne progres,por ekipi Bright Side besojne qe jo vetem femijet tane mirpo edhe vete ne do te jemi ne gjendje te shohim keto ndertesa madheshtore.

Lakhta Center, Saint Petersburg

Ky  rrokaqiell  87-katëshe në bregun e Gjirit të Finlandës do të jete  selia zyrtare e Gazprom Neft. Kjo ndërtesë pritet të jetë më e larta në Evropë, madje edhe më e lartë se  rrokaqielli I Federates se  Moskës. Sipërfaqja e përgjithshme e kompleksit do të jenë 400.000 metra katrorë.

lakhta-center-saint-petersburg

Dubai Towers — The Lagoons

Ekipi i projektit Thompson, Ventulett, Stainback & Associates kane  përfunduar hartimin e lagunave në Dubai (UAE), dhe së shpejti zona me rërë e gati 5 kilometra katrorë do të bëhet një kompleks  gjigant  qe të lë pa frymë , duke kombinuar  rrugët  ujore, portet, pamje të pabesueshme, dhe rrokaqiej  te ri.

dubai-towers-the-lagoons

Scaly Tower, Zhuhai (China)

Tek  kalimi I dy lumenjve në Zhuhai, Kinë, do te ndertohet  një kulle vezhgimi  100m. Plani I te ciles eshte ne forme ten je spirale te lehte ,dhe qe pamja e saj na asocon me peshkun . Fasada e kullës është e  bërë nga alumini i shpuar.

scaly-tower-zhuhai-china

The Endless City, London

Një nga projektet më të pazakonta dhe “natyrore” është planifikuar të ndërtohet në Londër. Nivelet e Rrokaqiell do të formohet me anë të të ashtuquajturave rampa, i vendosur rreth një atrium. Dhe, më e rëndësishmja  eshte se nuk do të jetë një mirpo  shumë  sipërfaqe të gjelbra  dhe parqeve nje lloj sikurse  kopshte e  varura  të Babilonisë.

1409130387798_wps_9_mandatory_byline_pic_by_s

The Infinite House, Sydney

Ja se si do te duken shtepite e se ardhmes . Një bllok i ri për strehim luksoz me restorante të shtrenjta, të quajtur Infinity(pa mbarim), është duke u ndërtuar në Sydney.

the-infinite-house-sydney

Spiral of Europe, City of Brussels

Specialistët e një kompanie italiane të quajtur  MADEOFFICE  kane  projektuar Spiralen  evropiane për qytetin e Brukselit. Vendi dhe emri janë simbolik, sepse selia e Bashkimit Europian është e vendosur këtu. Projekti  ka  për qëllim  te tregoj  lidhjen dhe vlerat kulturore të anëtarëve të Bashkimit Evropian.

spiral-of-europe-city-of-brussels

The City of Dreams Hotel Tower, Macau (China)

Hoteli  me pesë yje  ne qytetin kinez të Makaos është projektuar nga arkitektja  legjendare  Zaha Hadid emri i dizajnuesit na siguron se ajo do të jetë një nga ndërtesat më mbresëlënëse në botë.

the-city-of-dreams-hotel-tower-macau-china

Bionic Tower ’Lava,’ Abu Dhabi

Ky rrokaqiell është projektuar jo vetëm nga arkitektë, por edhe nga biologët. Në bashkëpunimin e tyre, ata u mbështetën në parimet e strukturës së pemëve dhe mekanizmat e tyre mbrojtëse.

bionic-tower-lava-abu-dhabi

Bionic City, Shanghai

Qytetit bionic do te kete mundsine ti strehoj  100,000 njerëz  I cili  do të ndërtohet në Kinë. Ky ndërtim unik, i projektuar në përputhje me ligjet e arkitekturës Bionic, do të jetë në gjendje për t’i rezistuar zjarrit, përmbytjeve, tërmeteve  dhe uraganeve . Pathyeshmëria e rrokaqiellit  sigurohet nga struktura e saj që ishte huazuar nga pemë selvi. Pjesa e saj e gjelbër përbëhet nga membrana  të vogla me luspa, përmes të cilave edhe era më e fuqishme kalon pa shkaktuar ndonjë lëvizje. Sistemi  i  rrenjeve te saj  është i zhvilluar aq mirë sa për ta sjellë atë poshtë, si një pemë selvi, do të marrë një sasi të madhe e përpjekjeve.

e328a752bb25daea0dba4f9d6a31046e