Home » Arkitektët besojnë se këto shtëpi do të zgjedhin krizën e vendbanimit në Mretërin e Bashkuar (FOTO)

Arkitektët besojnë se këto shtëpi do të zgjedhin krizën e vendbanimit në Mretërin e Bashkuar (FOTO)

Një arkitekt ka projektuar një seri banesash që qëndrojnë mbi parkingjet e veturave me një përpjekje për ta zgjidhur krizën e vendbanimit në Mbretërin e bashkur, ku supozohet se në vitet e ardhshme do të ketë një lloj krize për vendbanimet për shkak të mbipopullimit të vendit.

334a788500000578-3545698-craig_simmons_group_leader_of_oxford_city_council_green_party_cl-a-70_1460997309922

Bill Dunster beson se projekti i tijë do të jetë një zgjidhje e domosdoshme pasi që këto shtepi “pop-up”, pos parkingjeve të veturave mund të vendosen edhe ne terene të tjera dhe kështu do të mund të krijohen shtpi nepër vendet ku më parë ishte e pamundshme.

334a788a00000578-3545698-he_believes_his_pop_up_properties_can_also_be_erected_over_groun-a-74_1460997310047

Një shtëpi e tillë do të ketë 22 metër katrorë një sistem për riciklimin e ujit, pika energjike për veturat elektrike dhe shtëpija do të ngritet në dy nivele. Sipas themeluesve kosto për një shtëpi do të jetë në mes të 55.000 dhe 60.000 paund, kurse për klientët do të jetë në dispozicion për njo çmim prej 750 paund në muaj duke përfshir edhe faturat mujore.

334a77fd00000578-3545698-architect_bill_dunster_has_designed_a_range_of_tiny_flats_that_s-a-67_1460997309782

Kompania e z.Dunster me emrin ZEDfactory, ka bërë një kërkese për Oxfort City Council që tu ipet leja për ndërtimin e 1.500 shtëpive të tilla. Bashkia ka marr në konsideratë kërkesen e ZEDfactory./Shtepija.com

334a783400000578-3545698-mr_dunster_s_firm_zedfactory_has_approached_oxford_city_council_-a-66_1460997309779 334a789d00000578-3545698-oxford_city_council_has_cited_air_pollution_land_devaluation_and-a-71_1460997309958 334a78b500000578-3545698-mr_dunster_said_these_homes_are_built_to_a_better_standard_and_a-a-72_1460997310012 334a78b100000578-3545698-mr_dunster_is_currently_in_talks_with_bath_council_and_sutton_co-a-73_1460997310031 334a77dd00000578-3545698-developers_say_the_homes_could_be_let_for_around_750_per_month_i-a-69_1460997309838 334a77c500000578-3545698-they_cost_between_55_000_and_60_000_to_install_above_the_glass_p-a-68_1460997309807 334a77a300000578-3545698-they_have_around_74_square_feet_of_floor_space_but_boast_solar_p-a-75_1460997310083 334a7a3700000578-3545698-the_architect_added_we_have_raised_enough_money_and_given_the_ci-a-76_1460997310164