Home » Casa Brutale-Shtepia brutale

Casa Brutale-Shtepia brutale

 

Casa Brutale ridefinon bashkëjetesën harmonike të njeriut dhe natyrës në një homazh poetik të brutalismit  të pastër.Shtepia brutale është një përkthim gjeometrik  I  peisazhit.

Kjo është një deklaratë e pashkruar per  thjeshtësinë dhe harmoninë e arkitekturës bashkëkohore.

Kjo shtepi  është një studim i plotë i estetikës, struktures, funksionit dhe inxhinierisë, i cili eshte  tërësisht I detajuara por pret vetëm realizimin e saj.

Shtepia  brutale është vizioni sfiduese I  arkitekturës se re, ku inovacioni i referohet termave të harruar prej kohësh si ambient dhe materialiteti .

Forma e tij delikate lejon pamje të mrekullueshme dhe lojë të dritës dhe hijes.

Eshtë ndërtuar me materiale të thjeshta si : druri, xhami dhe betoni, konvergjencen  e tokës përreth dhe ujë.Kulmi I saj eshte I perbere nga nje pishine e bere nga qelqi I perforcuar.

Plani I kesaj shtepie ka nisur ne vitin 2016 dhe pritet te perfundoj ne vitin 2018 nga OPA-open platform for Architecture.

 

3_cam009_2_fff_sm4_cam013_4_f_fff_sm0_teaser_fff   6_cam002_fff_f_sm 7_cam005_f_fff_crop_sm 7_top_view 7ii_view_from_sea_all 8_roof 9_entrance 10_belltower 11_door 12_cam010_fff_sm 12_interior_cross_view 13_back_view_door 14_by_the_facade 15_facade_interior 16_auditorium_view 17_sanctuary_roof_cross 18_view_from_the_sea_distance