Home » Arti Urban

Arti Urban

Arti urban është stil në vetvete që lidhet gjithmone me jetën në qytet dhe qytetet.

Kurse punimet që në zakonishtë i shohim dhe që i japin jetë disa vendeve që nganjeherë janë të merzitshme ose nuk kanë ndonjë gjë për të shprehur janë të punuara nga artist që jetojnë po në atë vend ose nga artist që kanë pasion jetën në  qytet.

 

Shumë artistë urbane udhëtojnë nga qyteti në qytet dhe kanë kontakte sociale në të gjithë botën.

 

Arti urban përfaqëson një seksion kyq të gjerë të artistëve që, përveç që i  mbulon artistë tradicionale të rrugës që punojnë në hapësira formale galeri, gjithashtu mbulojnë edhe artistë të përdorur  nga mediat  tradicionale, por me një subjekt çështjesh që kane  të bëjnë me kulturën bashkëkohore urbane dhe çështje politike.

Në Paris,ekziston një muze publik që quhet “Le Mur” dhe që është bërë enkas për artin urban.