Home » Franca hap rrugen e parë më panele Solare në Normandy

Franca hap rrugen e parë më panele Solare në Normandy

Rruga e parë me panele solare hapet në një fshat të vogël të Frances,Tourouvre-au-Perche, në Normandy. Rruga më distanc 1-kilometer është pjesë e nismës së qeverisë franceze për të mbuluar një 1,000km e rrugëve në Francë me panele diellore. Rruga pritet të përdoret nga rreth 2,000 shoferët në ditë, duke gjeneruar 767 kilovat-orë cila duhet të jetë e mjaftueshme për furnizimin e 3400-rezidenteve të dritave të rrugës të fshatit me energji elektrike.

Panelet janë prodhuar nga kompania e ndërtimit Colas. Ato ishin të veshura me 5 shtresa silikoni rrëshirë për mbrojtjen. Para përdorimit të tyre për rrugën në Normandi, ata janë testuar në katër parqe në të gjithë Francën.

rruga_solar_shtepija

Paneli diellor Rruga është provuar të jetë shumë i shtrejtë me 1 km rrugë në Normandi kushton vetëm 5 milionë euro. Megjithatë, drejtuesit e projektit besojnë se ata janë “ende në një fazë eksperimentale.” Ata kanë mësuar metoda të reja të përmirësuara për instalimin dhe prodhimin e paneleve diellore të cilat mund të përdoren për pjesën tjetër të projektit.

Zyrtarët janë duke pritur për rezultatet e kësaj faze për të vendosur nëse projekti plotëson rezultatet e pritura nga ky eksperiment të energjisë së pastër.