Home » Akuariumi në Kroaci

Akuariumi në Kroaci

I ndërtuar në vitin 2016 akuariumi i cili gjendet në Karlovac të Kroacisë  ka një sipërfaqe prej 2915 m2.

Koncepti i ti është i bazuar në yllin historik të Karlovac-it.

Qëllimi I këtij projekti ka qenë që të krijohet si  një qytet i ri dhe fokusi i tij të jete ecja përreth lumit.

Ekspozita e cila gjendet po ashtu tek akuariumi përmban florën dhe faunën e Kroacisë  dhe ekosistemin e tyre.

Akuariumet janë te vendosura përgjatë,përreth dhe poshtë shtigjeve të njerzve.

Njeri nder akuariumet duket sikurse je në një shpellë dhe ku mund të shohësh specie të rralla.

Shkallët dhe një ashensor te kthejnë përsëri tek holli hyrës i cili përmban një dyqan suveniresh.

Gjithashtu ky akuarium ka dhe një leximore ku mund te analizosh llojët e peshqve dhe përshtatjen e tyre në akuarium.