Home » Ndërtesat të cilat janë ndërtuar në vendet më të pa imagjinueshme

Ndërtesat të cilat janë ndërtuar në vendet më të pa imagjinueshme

12 Ndërtesat të cilat janë ndërtuar ne vendet me të pa imagjinueshme e të cilat qëndrojnë ende,disa prej tyre të banueshme.

1.Ndërtesa në një nga udhëkryqet e Japonisë e cila ka pasur disa dyshime se a do të mund të ndërtohet dhe se si do të funksionoj,tani është e ndërtuar dhe e para në Japoni.

2.’’Mesa Verde’’në parkun nacional të Kolorados.

3.Më mbishkrimin ‘’Ipet më qera ‘’ kjo shtëpi qëndron në valët e Karolines veriore.

4 .Shtëpia nga guri ne Portugali,qe jo rastësisht quhet shtëpia e gurit është ndërtuar në mes të gurëve të cilët shërbejnë si fasade,kulm etj.

5.(Maunsell Forts) Shtëpitë te cilat janë ndërtuar gjate luftës se dyte botërore për tu mbrojtur nga armiket ,ato tani janë te gjitha te braktisura.

6.Basilika e San Franceskot qe tani vetëm se ka filluar të zhytet në uje.

7.Shtëpia lundruese ne Orlando.

8.Pallati Jal Mahal.

9.Shtëpiza në pemë.

10.Shtëpia Keret ne Poloni e cila shtrihet midis dy strukturave publike te qytetit.

11.Drina shtëpia në mese te lumit e cila ngritët mbi një shkëmb e cila deri më tani ka qëndruar për 45 vite.

12.Shtëpia e ndërtuar mbi një ure te vjetër te drurit e cila mendohet që daton qysh nga shekullin 16.