Home » Vila Farnesina

Vila Farnesina

Gjendet në Romë (Trastevere), është konsideruar si një nga krijimet më fisnike, dhe më harmonike të Italisë së Rilindjes.

Në fillim të shekullit të gjashtëmbëdhjetë(XVI), ajo është autorizuar të ndërtohet nga bankieri Sienes Agostino Chigi, për këtë arsye në fillim është quajtur  me emrin vila chigi.

Projekti  iu  besua  arkitektit  Baldassarre Peruzzi.Agostinoe porositi ndërtimin e vilës, sipas personalitetit të tij të lartë dhe ambicioz,prandaj ka pasur një dekor madhështor, i cili u realizua nga mjeshtër të mëdhenj siç  ishte edhe vetë Peruzzi.

Në fund të shek. XVI u ble nga kardinali Alessandro Farnese nga i cili e merr emrin e saj “Farnesina”, për ta dalluar atë nga Palazzo Farnese në anën tjetër të Tiber.