Home » Atriumi më i gjatë ne botë

Atriumi më i gjatë ne botë

Arkitektët e  Zaha Hadid kanë lëshuar fotot e reja që tregojnë ecurinë e vazhdueshme të ndërtimit të Leeza SOHO, një kullë me zyre,me përdorim të përzier në qarkun e biznesit financiar të Pekinit. Ky skelet struktural i shtrembëruar, i cili copëton së bashku dy pjesë të veçanta të kullës dhe bashkon me sy vizualisht, do të strehojë atriumin më të lartë të botës, duke ngritur lartësinë e plotë të ndërtesës.

Ndërtesa prej 172.800 m² shtrihet në një tunel të ri të metrosë që ndan në mënyrë diagonale vendin. Sipas arkitektëve, kulla është projektuar të “rritet si një vëllim i vetëm, i ndarë në dy pjesë”.

Përderisa kulla rritet, boshti diagonal përmes faqes, i përcaktuar nga tuneli i metrosë,është ri-aliazhuar nga ‘shtrembërimi’ i atriumit dyzet e pesë gradë për të orientuar katet e larta të atriumit me akset historike veri-jug, lindje-perëndim mbi të cilat u themelua kapitali kinez.

SOHO China ka  realizuar katër projekte, duke arritur në të gjithë 1.4 milion m² hapësirë ​​për zyre dhe shitje me pakicë. Zhang Xin, drejtor ekzekutiv i SOHO China, ka thënë: “Kina tërheq talentin më të mirë nga e gjithë bota. Është e rëndësishme të punojmë me arkitektët që kuptojnë se çfarë kërkon brezi i ardhshëm.’’Lidhjen e komuniteteve dhe traditave me teknologji të reja inovative për të përqafuar të ardhme’’.