Home » Renovimi i Fabrikës të braktisur në qytetin Wuzhen
Uncategorized

Renovimi i Fabrikës të braktisur në qytetin Wuzhen

Wuzhen është një qytet tipik antik i ujit në jug të Kinës. Renovuar si vendi I 1-re ne vitin  2016 të Ekspozites Ndërkombëtare te Artit Bashkëkohor, fabrika e mëndafshit Wuzhen Beizha u ndërtua në vitet 1970 dhe ra në vitet 1990.

Fabrika që dëshmoi zhvillimin e industrisë së qytetit të vjetër ishte braktisur më shumë se dhjetë vjet. Në rikonstruksion, formatet origjinale dhe tiparet hapësinore të faqes janë të përshtatura për të përshtatur programin e ri.

Përforcimi i strukturës dhe renovimi i kulmit janë marrë përgjithësisht në rindërtim. Disa nga dritaret e tepërta janë të bllokuara për shkak të kërkesës së ekspozitës duke mbajtur gjilpërat e dritares për të treguar historinë.

Të gjitha tavanet e pezulluara janë hequr për të ekspozuar strukturën e hollë të çatisë dhe për të siguruar hapësira të përshtatshme për ekspozitë. Mbeten edhe lëkurat e zeza të ndërtesave të vjetra. Vetëm ndërtesa më e lartë është mbështjellë me rrjetë të errët të ngjyrosur prej alumini, e cila sjell një imazh të errët të përzier me tiparet moderne dhe tradicionale.

Pemët janë të plotesisht te ruajtura  në rindërtim, janë marrë metoda specifike për të trajtuar dialogun midis pemëve dhe ndërtesave, prandaj një status i ri që kombinon ndërtesat dhe mjedisin u shfaqën. Janë miratuar edhe  mjete të ndryshme për të integruar 3 ndërtesa të reja me ato të vjetra në tërësi.