Home » Opera dhe shtëpia e kulturës në Norvegji (FOTO)

Opera dhe shtëpia e kulturës në Norvegji (FOTO)

Këtë verë, arkitektët Möller na informuan për çmimin e tyre të parë të përbashkët në një konkurs për të hartuar një qendër kulturore dhe operën në Norvegji. Qendra e re do të krijojë një komunitet kulturor lëkundës për opera, sallën për vallëzim, plus programe arsimore dhe të përziera.

Propozimi fituese, i titulluar ‘’Kulturkvartalet’’, formon një distrikt të tërë kulturor ku “fasadat e lehta dhe të gjalla krijojnë një lojë gjithnjë në ndryshim të dritës dhe hijes”.Qendra u inaugurua  në vitin  2014, kjo qendra do të lidhë aktivitetet e ndryshme me një rrjet të këmbësorëve, me rrugët, sheshet dhe një park aty pranë. Projekti do të veprojë sipas standardit mjedisor BREEAM./Shtepija.com