Home » Majat binjake

Majat binjake

E ndërtuar mbi eshtrat e një shtëpie të ngushtë të viteve 1970 në Rose Bay me një kresht të vetëm ekzistues të çatisë në pjesën e përparme dhe një shtesë të konsiderueshme në pjesën e pasme nën një kreshtë të re të çatisë,këto elementë të projektimit janë aspektet që dallojnë këtë shtëpi binjake të re nga origjinalja, ‘Twin Peaks’ apo majat binjake jane  projektuar me një gjuhë moderne me skaj të mprehtë, forma abstrakte, kantiere të forta dhe dritare, ky projekt është një version bashkëkohor i dyfishtë,I  shinjave dhe lustrimeve tradicionale të projektit Darling Point. Dhomat e gjumit të fëmijëve janë të vendosura nën çarçafin e parë të veshur me zink.

Kati i lartësisë së dyfishtë të dhomës së gjumit përputhet me lartësinë e tavanit të lobit të hyrjes dhe sidomos në hapësirat me madhësi të gjirafës, të kuzhinës dhe dhomave të ngrënies. Ishte një vendim i qëllimshëm për të krijuar këtë arkitekturë vertikale në mënyrë që ajo të korrespondon me pllakat ekzistuese.

Shtyllë kryesore e shtëpisë është një shkallë qendrore kaskadore, duke zbritur nga dhomat e gjumit në krye të uljes së hyrjes në katin e poshtëm, dhe nga hyrja që rrjedh deri në nivelin e mesëm që përmban dhomën e studimit, pastaj është dhoma e ngrënies dhe hapësira e kuzhinës.