Home » Kështjella Valette

Kështjella Valette

DCIM100MEDIADJI_0047.JPG

Artistet kanë sjellë në jete kështjellën e braktisur në France më anë të surrealizmit pop.

Këta artist që më herët kanë bërë po të njëjtin art më trampolinën  mbi Seine Riever tani kanë përdorur të njëjtën fasade në kështjellën Valette e cila ka qenë e braktisur qysh nga vitet e 80-ta.

Dizajni apo puna eshte quajtur ‘’Skull in the mirror’’ apo ‘’Skeleti ne pasqyre’’ ku e reaktivizon kështjellën,historia e te cilës lidhet mes Francës dhe Spanjës.

Për këtë fasade artistet u inspiruan nga vizioni i artit klasik dhe ri-interpretimin e renesancës duke e përshtatur më botën e vet  të mbushur më ngjyra të shumta dhe forma gjeometrike.

Festivali LaBel me pas ka mbledhur rreth 100 artist të cilët kanë shprehur talentin e tyre në enterier.