Home » Kafazi i fluturave 

Kafazi i fluturave 

Kafazi i fluturave  është vendosur në qendër të Pavilionit të fluturave në Emiratet e bashkuara, i mbuluar nga kulmi i saj i artë. Arkitektura poligonale është një eko-sistem artificial dhe biotopi i saj pylli i shiut, i populluar me flutura të panumërta, është vendosur brenda një klime të mbyllur klimatike.

Struktura e çelikut e biosferës është e veshur më një ndërtim të gjitha fasadave të qelqit, duke siguruar vetëm një pengesë minimale brenda dhe jashtë.Dritat  organike ofrojnë pamje spektakolare në strukturë.Dritat që hyn dhe hijet që krijojnë kjo përcakton disponimin brenda biotopit.

Dizajni kombinon një mori elementesh stilistike estetike në një gjuhë arkitekturore ndërdisiplinore që përfshin hapësirën dhe kulturat. Instalimet e shumta dhe strukturat e vogla, objektet e lehta dhe mediatike, bimët e pazakonshme dhe një tinguj  muzikor, krijon një eksperiencë gjithëpërfshirëse.

Biotopi i pyllit te shiut  mbulon 230m2 dhe krenohet me një peizazh spektakolar. Mbi 500 flutura ekzotike transferohen  nga Malajzia dy herë në javë te cilat lulëzojnë në këtë biosferë dhe mund të vërehen gjatë të gjitha fazave të zhvillimit të tyre.

3deluxe
3deluxe
Butterfly Aviary– futuristic biosphere for butterflies
3deluxe
3deluxe

3deluxe

3deluxe