Home » Stadiumi Mercedez Benz në Atlanta

Stadiumi Mercedez Benz në Atlanta

Stadiumi i Mercedes Benz  në Atlanta ka lëshuar një video të re që tregon për hapjen e një çatie të veçantë të hapjes së sipërme të strukturës për herë të parë. Projektuar nga grupi një grup i arkitekteve  (tani një pjesë e HOK), tetë “petalet” të çatisë ETFE mbulohen përgjatë gjurmëve në çatinë e stadiumit për të ardhur së bashku në një pikë qendrore,  njejt sikur   mënyra se si funksionon një aparat fotografik. Kur të funksionojë plotësisht, kulmi do të jetë në gjendje të hapë dhe të mbyllet në më pak se tetë minuta.

Sipas Kushtetutës së Atlanta Journal, pavarësisht mekanikës që është në vend, kulmi do të mbetet në pozitë të mbyllur gjatë debutimit të stadiumit për një lojë ekspozitë midis Falcons Atlanta të NFL dhe Arizona Cardinals më 26 gusht, pasi automatizmi  për sistemin nuk ka përfunduar ende.

E njoftuar për herë të parë në fillim të vitit 2015.Projekti vlerësohet të ketë kushtuar rreth 1.5 miliard dollarë.