Home » Galeria për një person

Galeria për një person

Galeria për një person ndodhet  midis dy ndërtesave në një oborr me tarracë, në zemër të Shangait. Ai përbëhet nga dy pjesë, njëra është galeri 12 m2 si një hapësirë portreti, dhe tjetra është shpella, e cila mund të injorohet lehtësisht, duke përfshirë një bibliotekë dhe një hapësirë bashkëpunimi. Galeria e një personi dikur ishte një strukturë magazinimi e cila u mbush me materiale të përdorura të një kompanie të falimentuar,dhe  dukej si një vend i fatkeqësisë. Projekti filloi pa asnjë planprogram origjinal. Arkitekti mori një frymëzim kur shikonte punëtorët që pastronin hapësirën. Ai vendosi të përdorte harkun si motivin e dizajnit të brendshëm. Në vend të pastrimit të plehrave, arkitekti vendosi ta përdorte atë dhe u përpoq ta kthente atë si një avantazh. Mobiljet e vjetra u përdorën si dekorime në bibliotekë dhe oborr, disa nga dyert e vjetra u ripërdorën, dhe të tjerat u rindërtuan si tavan. Disa efekte të paparashikueshme u gjetën dhe mbahen qëllimisht nga arkitekti kur eksplorojmë vendin. Kjo është arsyeja pse arkitekti e mori projektin si një punë arkeologjike.

Anija në lumin Yangtze e quajtur Jiangnan është gjithmonë e mbushur me lagështi, kështu që artistët e lashtë lokalë zhvilluan një teknikë të veçantë estetike duke përshkruar Silueten në vend që të theksonin dritën dhe hijen.

Arkitekti zgjodhi 3 shtresa të panelit dhe strukturën e drurit për të ndërtuar galerinë.Nga jashtë duket si një entitet, por kur të hyni në galeri, do të gjeni ekspozimin në mjedisin e jashtëm në mur si siluetë.