Home » Muzeu Soumaya

Muzeu Soumaya

Muzeu Soumaya që për publikun u hap në vitin 2011 është njeri nder rrokaqiejt më të bukur të Meksiko Sitit .Ky muze permbane rreth 70.000 vepra të artitit nga shek. 15 e deri të shek 20, duke përfshire dhe skulpturat më të gjatë të Auguste Rodin.

Ndërtesa ngjan në një romboid i rrotulluar që në sipërfaqen e tij përmban 16.000 panele heksagonale pasqyre- hekur.