Home » Kalaja e Kafkës

Kalaja e Kafkës

Duke qëndruar me pamje nga bregu i mesdheut spanjoll, ekziston një strukturë e çuditshme e cila lehtë mund të gabohej për një grumbull të madh blloqesh të harruara. Kalaja e Kafkës, e ndërtuar në vitin 1968, ishte një nga projektet më të hershme të përfunduara nga Ricardo Bofill, një arkitekt spanjoll postmodern i njohur për ndërtesat e apartamenteve, aq monumentale dhe provokative. Ndërkohë që puna e tij më vonë u përpoq në historizmin postmodern, Kalaja e Kafkës, modulare dhe matematikore, ishte një ndërprerje e pafundme nga çdo traditë lokale ose globale .

Së bashku me apartamentet e  banimit, Kalaja e Kafkës  përfshin një pishinë, sauna, bar, dhe restorante të shumta. Në këtë kuptim, edhe pse dizajni i saj formal ishte një ndërprerje e qartë nga tradita spanjolle, kompleksi nuk është programatik atipik.

Në total, ka nëntëdhjetë banesa  dhe apartamente që rrjedhin nga dy bërthamat e qarkullimit.

Njësitë e tyre janë ndërtuar në pllaka qeramike të konsoliduara, të përshtatur në dru të lehtë dhe të mbuluara me llaç.