Home » Shtëpia e Barrancës, Mexico City

Shtëpia e Barrancës, Mexico City

Shtëpia Barranca në Mexico City kohët e fundit është restauruar dhe zgjeruar nga arkitekti Ezequiel Farca dhe ka marrë disa përmirësime serioze. I rrethuar nga një shpat në lagjen meksikane Lomas de Chapultepec dhe i rrethuar tërësisht nga natyra, shtëpia ofron pamje të mrekullueshme drejt pyllit. Ka një dhomë të ndejës dhe një dhomë ngrënie në katin e parë, që hapet në tarracë. Kati i dytë funksionon si hapësirë shumë qëllimore. Në katin e tretë, ka një dhomë gjumi master, një banjo master, një zonë mëngjes dhe një pishinë.

Një shumëllojshmëri materialesh janë përdorur për të krijuar këtë shtëpi të mahnitshme të vetme të familjes, p.sh. mermer, gur, dru, së bashku me tonet neutrale për të krijuar një tranzicion të rrjedhshëm midis brendshme dhe të jashtme. Pajisje përfshijnë një teatër në shtëpi, një bodrum vere, një palestër, dy tarraca, një pishinë, një kopsht dhe një sipërfaqe të gjelbëruar, një sistem energjie diellore dhe një sistem të automatizuar të kursimit të ujit.