Home » Si të pastroni xhamin e shporetit me ingredient shtëpiak

Si të pastroni xhamin e shporetit me ingredient shtëpiak

Në vend të shpenzimit të parave në prodhime të shtrenjta, uthulla e bardhë dhe soda e bukës do të kryejnë punën.

Në sipërfaqen e lartë të qelqit vendos uthull të bardhë dhe fshij me një leckë të lagur për të hequr çdo mbeturinë sipërfaqësore dhe njolle në sipërfaqe. Çdo pastrues i sipërfaqes do të marrë punën e bërë këtu, por uthulla është e lirë dhe është gjithmonë në dorë apo në shtëpi.

Mbuluar me sode buke

Soda e bukës është një pastrues i madh natyror, sepse ky alkal i butë ndihmon në tharjen dhe thërrmimin më të lehtë dhe cilësia e butë abrazive do të bëjë pastrim më efektiv pa kruarje të xhamit.

Sobën lartë me peshqir e shtrydhur nga peshqir dhe vendin e saj në sobë lartë për të mbuluar plotësisht sipërfaqen. Nëse preferoni, mund të përdoren dy peshqirë më të vegjël. Lëreni peshqirin në vend për rreth 15 minuta për të thithur dhe liroj kokën që ka grumbulluar
Mbulojeni xhamin e shporetit tuaj me një peshqir të lagur me ujë dhe lereni për 30 minuta me pas,fshije xhamin me një peshqir te thatë.

Shkëlqimi

Përfundoni me një kalim tjetër me uthull dhe rroba të lagura dhe pastaj me një leckë të thatë për ta bërë atë të shkëlqejë./Shtepija.com