Home » Arkitektekti dizajnon shtëpinë e pabesueshme nga kontenierët e anijeve dhe enterieri është aq i mirë sa eksterieri

Arkitektekti dizajnon shtëpinë e pabesueshme nga kontenierët e anijeve dhe enterieri është aq i mirë sa eksterieri

Të jetosh në një konteiner të anijeve në mes të shkretëtirës mund të mos tingëllojë si ideja e të gjithëve për argëtim, por prisni derisa ta shihni këtë krijim mahnitës nga projektuesi i bazuar në Londër, James Whitaker.

Shtëpia 200 metra katrore, e cila përfshin një kuzhinë, një dhomë të ndejës dhe tre suita, përbëhet nga disa kontejnerë të lidhur në kënde të ndryshme, duke krijuar iluzionin e një lulëzimi lule në shkretëtirë ose një strukturë më shumë e ngjashme me një botë tjetër. Ajo ishte projektuar për një producent filmi të paidentifikuar që ka një pasion për të ushqyer projektet krijuese, dhe siç e shihni, nuk bëhet shumë më krijuese kjo!

“Më parë këtë vit klienti im në LA kishte disa miq duke vizituar dhe, duke pasur pak kohë për të kursyer, ata të gjithë shkuan në një udhëtim rrugor për të vizituar komplotin e tokës të klientit në Joshua Tree”, tha James. “Një nga miqtë e tij tha,” ju e dini se çfarë do të duket e madhe këtu? “, Para hapjes së laptopit të saj për t’i treguar të gjithëve një foto që ajo kishte parë në internet. Fotografia ishte e një zyre që unë do të kisha projektuar disa vite më parë, por kurrë nuk ishte ndërtuar, kështu që herën tjetër klienti ishte në Londër ai mori në kontakt dhe kërkoi të takohej. ”

Shtëpia e quajtur Joshua Tree Residence do të ndërtohet në parcelën e klientëve prej 90 hektarësh në Kaliforni dhe ndërtimi është planifikuar të fillojë vitin e ardhshëm. Sapo mbaruar, vendbanimi, i cili do të jetë energjia diellore nga panelet në çatinë e garazhit, do të ofrojë pamje mahnitëse në të gjithë peizazhin përreth nga dritaret e shumta dhe kuvertë e madhe prej druri. Ende mendoni se të jetoni në një kontejner në shkretëtirë nuk tingëllon si argëtim?