Home » Lugët e para që mund ti konsumojmë
Uncategorized

Lugët e para që mund ti konsumojmë

Mbeturinat plastike mbulojnë oqeanet dhe deponitë tona. 70 vitet e fundit mbeturinat  plastike kanë rezultuar me ndotje, kështu që shkencëtarët e kudondodhur thonë se është një tregues i një epoke të re gjeologjike, Antropocene- e krijuar nga njeriu.

Lugët plastike janë një kontribues në këtë problem të madh, vlerësimet sygjerojnë se SHBA përdor vetëm 40bn enë plastike në një vit, por themeluesi i kompanisë indiane ‘Bakeys’ mendon se ai mund të ketë një zgjidhje ,dhe ajo është Luga vegane bio.

Lugët vegane miqësore janë bërë nga orizi, gruri dhe melekuqja(një kokërr e lashtë fillimisht nga Afrika). Melekuqja është zgjedhur si një përbërës kryesor për cilësinë e tij të ashpër dhe për shkak se ajo është e përshtatshme për kultivim në zonat gjysmë të thata.

Luga vjen në tre shije – i këndshëm (kripë dhe fara), e ëmbël (sheqer) dhe i thjeshtë. “Ajo ka shije si një shtapiq, një shtapiq thatë, sepse ne nuk e vënë ndonjë yndyrë në të. Mund të plotësojë çdo ushqim.