Home » 16 mënyra të dobishme për ripërdorimin e shisheve të plastikes

16 mënyra të dobishme për ripërdorimin e shisheve të plastikes

Në këtë tutorial Bone Vet, ne do t’ju tregojmë mënyra të dobishme se si të ripërdoreni shishet plastike dhe të bëni zeje të lehtë për shtëpinë tuaj. Videoja përbëhet nga 16 trika të thjeshta të jetës që mund të bëni vetë:

1. Llampa me re e bërë nga një shishe plastike. Thjesht mbushni atë me një shirit LED, aplikoni ngjitësin në të gjithë shishen dhe ngjiteni me lesh pambuku.

2.Trik i thjeshtë me shishe plastike për ta përdorur atë si ndarës i vezeve

3.Bëni një mbajtës të karikuesit të telefonit nga një shishe shampo plastike e përdorur duke e prerë atë dhe duke bërë një vrimë për një kordon me një thikë. Për ta dekoruar thjesht përdorin kaseta shumëngjyrëshe.

4. Përzierës i kripës dhe piperi bërë nga dy shishe plastike, përdorni thikën tuaj për të prerë ato. Pastaj ngjitini ato së bashku dhe bëni vrima me një stërvitje në kapuç për shishe për kripën / piperin tuaj.

5. Përdorni shishe plastike për të bërë një mbajtës furçë dhëmbësh. Pritini pjesët e sipërme dhe të poshtme të shishes, pastaj thjesht ngjitini ato së bashku dhe bëni disa vrima për të futur ngushtësi për furçat e dhëmbëve tuaj.

6. Bëni një llambë komode me litar duke prerë gjysmën e sipërme të një shishe plastike, mbuloni atë në ngjitës PVA dhe përdorni një litar me ngjyra që të përfundoni për dekorim. Pritini ngushticën për të futur një llambë të lehtë (përdorni llambat e lehta që nuk prodhojnë nxehtësi!).

7. Një paketë e thjeshtë për dhuratat tuaja të vogla të bëra nga pjesa e mesme e një shisheje plastike, vetëm ta rrafshoni atë, të përkulni skajet dhe mos harroni të lidhni një fjongo!

8. Bëni një pikturë të thjeshtë pemë duke përdorur pjesën e poshtme të një shishe plastike si një pullë fletësh. Thjesht mbuloni pjesën e poshtme me bojë akrilike dhe vuloseni në një fletë letre.

9. Përdorni një shishe shampo plastike të vjetër për të bërë një mbajtës spërkatës, thjesht duke prerë një pjesë të shishes dhe duke përdorur një qiri (ose ndonjë burim tjetër ngrohjeje) për ta tendosur kështu që do të përshtatet mbi rubinetin tuaj.

10. Bëni një mbrojtës të shiut për zgjatuesin tuaj të kordonit thjesht duke përdorur një shishe plastike dhe duke prerë pjesën e poshtme duke përdorur një prerës kutie në mënyrë që zgjatja e kordonit tuaj të përshtatet.

11. Një paketë e vogël dhuratë për karamele duke përdorur dy shishe plastike. Thjesht prerë pjesët e mesme të shisheve, bëjini ato në sheshe dhe vendosni një mbi tjetrën. Mos harroni shiritin për zbukurim!

12. Përdorni pjesën e poshtme të një shishe plastike për të krijuar këtë vazo të thjeshtë lule. Aplikoni disa bojë akrilike dhe / ose shënues për ta dekoruar atë me dizajnin që keni zgjedhur!

13. Bëni një mbajtës qiri nga dy shishe plastike duke prerë një shtrëngim më të gjatë për bazën dhe një të shkurtër për të futur qirin tuaj. Pastaj thjesht ngjitini ato së bashku.

14. Një vazo lule e bërë nga thjesht prerja e majës së një shishe plastike me një prestar kuti, pastaj prerë nga lart vertikalisht për të bërë shiritin dekorativ. Shpalosini shiritat dhe lidhni ato me njëri-tjetrin. Përdorni bojën akrilike për të dekoruar në mënyrën tuaj!

15. Një mbajtëse lapsesh për fëmijët tuaj të bërë nga një shishe shampo të vjetër të zbrazët. Për ta bërë këtë vetëm duhet ta preni formën me një palë gërshërë, atëherë dekoroni ngjitës bërë nga letër për të krijuar dizajnin tuaj karakter!

16. Përdorni një shishe plastike për të bërë një mbajtës për fijen tuaj. Vetëm prerë pjesën e poshtme të shishe, pastaj të bëjë një vrimë madhësinë e një kapak shishe. Pritini gjysmën e shishes nga fundi vertikalisht dhe futni fijen tuaj në mënyrë që fundi të dalë nga ngërçi