Home » Bibliotekat në lëvizje të shekullit XX: 15 fotografi të vjetra të biblotekave
Uncategorized

Bibliotekat në lëvizje të shekullit XX: 15 fotografi të vjetra të biblotekave

Kthehemi në kohën kur TV ishte një luks, jo e blershme nga të gjithë, dhe interneti as nuk ekzistonte, librat ishin një nga mjetet gjerësisht të njohura të argëtimit. Megjithatë, bibliotekat dhe libraritë nuk ishin aq të disponueshme atëherë për të gjithë. Banorët në periferi dhe fshatrat e largëta do të duhet të presin për bibliotekat lëvizese librarive.

Bibliotekat lëvizëse janë mjete lëvizëse të cilat janë projektuar dhe pajisur me rafte për të mbajtur libra. Bibliotekat do të godiste rrugën, duke vizituar të gjitha këto nga fshatrat dhe krahinat. Ata ishin burimi i shumëpritur i argëtimit për banorët e këtyre zonave dhe dritaren e tyre në botë. Ideja e librarisë mund të ketë ardhur për herë të parë në vitet 1850 në Warrington England, në formën e një automjeti të tërhequr me kuaj. Disa kohë më vonë, kur automjetet u bënë automatikë dhe jo të tërhequr nga kali, librarit lëvizëse fituan, madje, më shumë popullaritet dhe arriti kulmin në mesin e shekullit të 20-të.

Tani shikoni këto foto të qëmotshme të biblomjetit nga shekulli i 20-të dhe gëzoni udhëtimin e shkurtër nëpër kohë.