Home » Estoni, ku dimri ende mbizotëron: Nxënësit ndërtojnë një kullë me shkallë për shikimin e moçalit

Estoni, ku dimri ende mbizotëron: Nxënësit ndërtojnë një kullë me shkallë për shikimin e moçalit

Në mes të moçalit Tuhu ,një nga më të mëdhenjët  në perëndim të Estonisë, një breg i cili është vetëm 10 kilometra nga deti, një pjesë e re e infrastrukturës për ngjitje ne male ku mund te shihen të dashurit e natyrës(pemët) dhe zogjtë.

Si pjesë e kurrikulit të tyre, studentët e vitit të dytë të departamentit të arkitekturës së Akademisë së Arteve të Estonisë krijuan një kullë vëzhgimi për vëzhgimin e zogjve  dhe për ata që vizitojnë moçalin nga pranvera e hershme deri në fund të vjeshtës.

Kulla quhet TREPP (‘shkallët’) dhe plotëson shtegun e detit prej 2 kilometrash përgjatë lumenjve.

Përfunduar në fund të vjeshtës së kaluar, kulla e vëzhgimit aktualisht është e mbuluar  nën shtresat e dëborës, por do të jetë gati sapo të fillojë sezoni i zogjve të vitit 2018 në pranverën e hershme.

Studentët që projektuan e dhe ndërtuan kullën , thonë se shkallët janë një ftesë për të eksploruar ndjenjën e kalimit, një udhëtimi, një lundrimi, një lëvizje lart ku personi që lëviz nuk e di se ku do të përfundojë.