Home » Sauna në formë veze

Sauna në formë veze

Arkitektët Bigert dhe Bergstrom zbuluan kohët e fundit vezën solare, një sauna në formë veze me dru që mund të zë deri në 8 persona. Projekti është pjesë e një përpjekjeje rizhvillimi urban të udhëhequr nga zhvilluesi Riksbyggen në qytetin verior në Suedi të quajtur Kiruna.

Duke qëndruar rreth 5 metra e lartë, veza tërheqëse përbëhet nga druri i pishës dhe panele çeliku me reflekse shumë të pasura që pasqyrojnë mjedisin që rrethon saunën. Në qendër qëndron një furrë nga hekuri në formen e zemrës./Shtepija.com

Në klimën arktike të Laplandit sauna ka një pozicion kyç, si një dhomë për ngrohtësi dhe reflektim. B & B kanë marrë këtë traditë dhe kanë zhvilluar një simbol skulpturor që nxit mendimet e rilindjes dhe një inkubator që ushqen bisedën dhe shkëmbimin e ideve.

Projekti është vazhdim i strategjisë së artistit për të inkorporuar klimën në përvojën e artit që u iniciua me Dhomat e Klimës në vitin 1994.

Kur nuk është në përdorim, Veza diellore mund të ndahet në 69 përbërës të veçantë të cilët mund të rishpërndahen diku tjetër, duke e bërë tërë saunën plotësisht të lëvizshme./Shtepija.com