Home » Gabimet që mund ti bëni kur pastroni kuzhinën (FOTO)
kuzhine

Gabimet që mund ti bëni kur pastroni kuzhinën (FOTO)

Happy family of four is cleaning their house
-Kur jeni duke pastruar kuzhinën tuaj, duhet të siguroheni që po pastroni mikrobet për ta mbajtur atë të bukur dhe të rregullt, sepse kuzhina është aty ku përgatitni dhe gatuani ushqim! Pastrimi jo i duhur mund të ndikojë negativisht në shëndetin tuaj.
1. Mos pastrimi i Makinës së enëve Makineritë e larjes së enëve përdoren shumë dhe shpesh neglizhohen. “Për të pastruar, hiqni çdo shport dhe raft. Fshini mbeturinat nga fundi i makinës. Spërkatni pjesën e brendshme të pjatalarësit me një zgjidhje 50/50 ujë dhe uthull dhe pak sodë bikarboni. Fshini derën, anët dhe pjesën e poshtme duke përdorur një leckë të pastër ose sfungjer.
2.Mos pastrimi i frigoriferit Shumica e njerëzve nuk e kuptojnë se ka pluhur dhe papastërti në frigorifer, i cili nuk është vetëm jo i nevojshëm, por mund t’u kushtojë atyre para. “Përdorni një fshesë me korrent me furça të gjatë për të pastruar pluhurin dhe papastërtitë nga mbështjellësi i kondensatorit në pllakën e poshtme të grilës se frigoriferit.
3. Mos pastrimi i lavamanit të kuzhinës Ushqimi futet në të,kështu që mbajeni të pastër. “Lavamani juaj i kuzhinës funksionon shumë për ju, trajtojeni atë në një pastrim të mirë në fund të çdo dite – spërkatni lavamanin tuaj të lagur me sode bikarboni, pastaj përdorni një sfungjer të njomur me peroksid hidrogjeni për të pastruar çdo gjë të keqe”.
4.Përdorimi i pastruesve të gabuar Përdorimi i pastruesve me acid në raport me granitit është një gabim i madh.Në vend të kësaj, përdorni pastrues të dedikuar për gurë ose granit.