Home » Parqe argetuese, të harruara (FOTO)

Parqe argetuese, të harruara (FOTO)

Turmat mund të jenë zhdukur prej kohësh, por nostalgjia mbetet për këto hapësira të harruara në të gjithë globin.

“Trinity Loop”

Koha e tijë e lumturisë ishte gjatë vitev 80′ 90′.Ajo ndodhet në Newfoundland te Kanadasë.Mbyllja e saj u bë gjatë vitit 2004.

“Glen Echo Amusement Park”

Me qendër në Glen Echo, Maryland, ky park argëtues u nis në 1891. Brenda një dekade, ajo ishte shndërruar në një park të plotë me bregdetarë dhe makina kampingu dhe vazhdoi të jetë popullor deri në mesin e shekullit. Sidoqoftë, ngritja e mega parqeve si Disneyland i vendosi përgjithmonë frenat në vitin 1968 dhe shkaktoi mbylljen e ti.

“Lake Shawnee Amusement Park”

U hap për herë të parë në Princeton, West Virginia, në vitin 1926, ky ish-vendbanim amerikan i vendasve dhe njëherë argëtim i verës dikur për familjet e punëtorëve të qymyrit shiti biletën e tij të fundit në 1966 pas vdekjes së dy fëmijëve. Parku gëzoi një jetë të dytë të shkurtër nën pronësinë e re midis 1985 dhe 1988.