Home » Një kullë vëzhgimi për të mbikqyrur fermën! (FOTO)

Një kullë vëzhgimi për të mbikqyrur fermën! (FOTO)

Kompania e arkitekturës Cumulus Studio, kanë arritur ta përfundojnë në kohë këtë kullë vëzhgimi të quajtur “Devil’s Corner Cellar Door and Lookout”, e vendos në Tasmania të Australis.

Ndërtesa është e rrethuar me ambientin e këtijë plantacioni të venës, kurse në brenda kësaj kulle vëzhgimi gjendet edhe bodrumi për magazinimin e venës dhe një dyqan për gjërat  ushqimore. Për strukturën themelor të ndërtesës janë përdorur kontinierët e bartjës së madhrave, kurse për strukturën anësore janë përdorur pjes të metalit të parafabrikuara.

Po ta shihni nga jasht duket thjesht një ndërtes e vogel por brenda sajë ndodhet një kuvertë me hapësir të madhe që shërben për pritjën e mysafirëve. Në pjesën tjetër të oborrit ndodhet vendi  i quajtur “The Fisher”, ku mysafirët mund të shërbehen me ushqime deti.

Për të arritur në pjesën më të lart të kullës duhet të kalohet përmes kontinierëve ku ndodhen shkallët që përcillen me ndriqim fantastik dhe dritare të mëdha./Shtepija.com

Shiko galerin.