Home » Një shtëpi me energji solare që na mundëson të lundrojmë (FOTO)

Një shtëpi me energji solare që na mundëson të lundrojmë (FOTO)

Kjo shtëpil lundruese me energji solare quhet “Ëaternest 100” dhe është dizajnuar nga arkitekti italian Giancarlo Zema. Ëaternest 100 është krijuar nga druri dhe alumini i riciklueshëme. Dizajni përfshin hapsira të mëdha, ballkone dhe dritare të shumta që ofrojnë një pamje gjithëpërfshirëse të mjedisit natyror. Kulmi në përgjithësi është një panel gjigand djellor që gjeneron energji të mjaftueshme për te gjitha paisjet elektrike të shtëpis lundruese.

Me një hapësir prej 100 metër katror, diametër  prej 12 metrash dhe lartësi 4 metër, kjo shtëpi i plotëson pothuajse të gjitha nevojat për çdo aktivitet brenda saj. Ballkonët janë të vendosur në pjesët ansore të shtëpis dhe falë dritareve të mëdha, pisazhi është i pashmangshëm.

Kuzhina, banjo dhe dhoma e ditës zënë një hapësir prej 60 metrash katror, kurse paneli diellor arrin të gjeneroj 4KË. Rrezet e diellit depërtojnë në 90% të hapësires së shtëpis.

Brenda shtëpis mund të gjinden të gjitha llojet e hapësirave të një shtëpije normale duke përfishrë kuzhinë, banjo, zyrë, mini bar, dhomë ditë dhe fjetje etj…/Shtepija.com

Shiko galerin.