Home » Ndërtimi i shtëpive nga materialet e riciklueshme (FOTO)
arkitektur shtepi

Ndërtimi i shtëpive nga materialet e riciklueshme (FOTO)

A e dini se rreth 1/4 e botës nuk ka një shtëpi të përshtatshme për të jetuar? Sipas qendrës së kombeve të bashkuara për vendbanimet njerëzore (UNCHS), 25% e popullsisë botërore nuk kanë strehim të denjë.

Po sikur të mund të ndërtonim duke përdorur materiale të riciklueshme që janë gjërësisht të disponueshme dhe të bollshme në të gjithë botën? Kjo përfshin gjëra që njerëzit i konsiderojnë si mbeturina dhe i hedhin në plehrat e tyre; si gomat e makinave të cilat mund të riciklohen, përveç materialeve që natyrshëm ndodhen në mjedisin tone në sasi të mëdha.

Në këtë artikull, ne ju sjellim disa ide për materialet të cilat mund t’i përdorni për të ndërtuar një shtëpi strehimi të qëndrueshme dhe që do të jetë e përballueshme per gjepin tuaj. Gjithashtu edhe ide qe do kontribojnë në ruajtjen e ambientit.