Home » Roli i ngjyrës në arkitekturë: Efektet pamore dhe stimulimet psikologjike (FOTO)
arkitektur

Roli i ngjyrës në arkitekturë: Efektet pamore dhe stimulimet psikologjike (FOTO)

Ngjyrat dhe perceptimet e tyre janë përgjegjëse për një sërë stimujsh të vetëdijshëm dhe ndërgjegjeshëm në marrëdhënien tonë psiko-hapësinore.

Pavarësisht nga prania e tyre dhe ndryshimet e tyre, ato duhet të jenë të pranishme në të gjitha vendet. A keni menduar ndonjëherë se cili është roli i tyre në arkitekturë? Përveç bukurisë që japin, ato ndikojnë edhe në psiqikën e njeriut e sidomos atë të femijëve, sjellin harmoni në përditshmërinë tone.

Prandaj, kur mendoni të organizoni dhe ridizajnoni ambientet tuaja, provoni që gjithmonë të shtoni ngjyra të kombinuara mes vete sepse në fund të fundit do të ndikojnë ne atmosferën tuaj.