Home » Pavioni që reflekton dhe na jep pamje magjike (FOTO)
arkitektur

Pavioni që reflekton dhe na jep pamje magjike (FOTO)

Reflektimi i një pavijoni në një hapësirë të hapur në shpatin e kodrës në “Parc Cabiddu”, në qytetin Wingles në veri të Francës na jep pamjet magjike.

Pavijoni i cili është në formën e trekëndëshit është I vendosur në pyllin e thuprave përreth liqenit. Njerëzit mund të hyjnë në pavijon në pjesën e përparme ose përmes një hyrje të vogël nga shtegu i ecjes në pjesën e pasme.

Pasi të kalojnë përmes kalimit të vogël, një formë konike hapet dhe formon një hapësirë të brendshme intime ku pasqyrat ofrojnë pamje në peizazh. Veprat e artit me ngjyra të ndezura në dyshemenë e pjerrët janë një vend ku mund të shijoni diellin dhe pamjen e natyrës, ndërsa jeni shtrirë ose ulur në dy karriget.