Home » Si mund të dukej shtëpia e operës në Sidney (FOTO)
arkitektur

Si mund të dukej shtëpia e operës në Sidney (FOTO)

Në shkurt 1956 Joseph Cahill kryeministri i Uellsit të ri jugor, shpalli një konkurs ndërkombëtar për të ndërtuar një shtëpi kombëtare të Operës në Bennelong Point në Sidnei, e cila është e njohur gjërësisht si shtëpia e operas së Sidneit.

Konkursi lejoi arkitektët të futnin çdo ide të tyre në projekt, por kushti kryesorë ishte që idetë të ishin të bazuara me elementet e të zezës dhe të bardhës. Nuk u caktua asnjë kufi në buxhetin për të ndërtuar hyrjen.

sidney

U theksua se arkitektët do të duhet të lejojnë hapësirë për të paktën 100 makina për të parkuar brenda objektit, duke i përfshirë kryesisht edhe makinat e orkestrës! Pra, çuditërisht po fitonte arkitekti Jorn Utzon, ne nuk mund të mos pyesnim se si mund të ishin dukur disa nga 222 projektet e tjera që aplikuan në këtë konkurs. Kështu që ne zbuluam shtatë nga më të mirët.