Home » Studiot e dizajnit dhe arkitektura në epokën e COVID-19 (FOTO)
dizajn

Studiot e dizajnit dhe arkitektura në epokën e COVID-19 (FOTO)

Nuk është për t’u habitur që qytetet tona janë prekur nga një katastrofë dhe tani ne po dalim nga rrënojat. Vetëm disa muaj më parë ne u goditëm nga shpërthimi i Covid-19 dhe jeta nuk ka qenë e njëjtë që prej asaj kohe.

Ajo që pasoi shpejt ndryshoi pikëpamjen tonë për jetën. Besimi ynë i vendosur në qëndrueshmërinë e jetës moderne u trondit kur të gjithëve na kthyen në shtëpitë tona dhe na urdhëruan të qëndronim brenda shtëpisë me çdo kusht.

Kriza COVID-19 tronditi të gjithë botën, por tronditi edhe atë të studentëve në veçanti. Studiot e dizajnit kanë mbetur të braktisura dhe arkitektët janë të transferuar për të punuar nga shtëpitë.

Kjo është një kohë që rriti ndjenjën tonë të solidaritetit dhe pavarësisë në të njëjtën kohë, ne mësuam të qëndrojmë së bashku, pavarësisht se sa larg duhet të ishim. Megjithëse po jetojmë në një kohë tepër të lodhshme, ne jemi duke praktikuar përshtatshmërinë dhe aftësinë tonë për të pranuar gjërat që nuk mund t’i ndryshojmë ndërsa i shfrytëzojmë sa më mirë.

Gjatë kësaj kohe izolimi dhe trazirash, punëtorëve iu desh të vazhdonin punën e tyre dhe studentëve me studimet e tyre. Për disa fusha të studimit, ishte relativisht e lehtë për të zhvendosur përmbajtjen e kurseve të tyre nga tabela në takimet e Zoom dhe PowerPoints, por studentët e arkitekturës përballen me një sfidë më të madhe pasi u privuan nga hapësira e tyre krijuese: studioja e dizajnit. Disa nga hapsirat e krijuara për të funksionuar edhe gjatë kohës së Covid-19 të cilat të sjellin siguri për secilin nga ne.