Home » Shtëpit e varkave në lumin Fuchun, një mrekulli në vete (FOTO)
arkitektur shtepi

Shtëpit e varkave në lumin Fuchun, një mrekulli në vete (FOTO)

Ky projekt është një model i një dizajni të varkave në formë të dhomave për vendpushimin, është një mrekulli e shekullit të ri. Janë të vendosura në lumin Fuchun në Hangzhou të Kinës.

Resorti shtrihet në bregun e lumit Fuchun në qytetin Jiande. Vendndodhja e saj është rreth 5 km në lindje të qytetit antik të Meicheng. Dhomat e anijeve “notojnë” në bregun perëndimor të një liqeni ku vendpushimi mbulon një sipërfaqe prej 30 hektarësh.

Për disa qindra vjet midis dinastisë së Ming dhe Qingut të mesëm, një fis jetonin në ujë me varka të ngjashme të dizajnuara nga arkitektët për resortin në lumin Fuchun, përkatësisht “nëntë familje peshkimi”, kishin banuar në bregun e lumit dhe kishin krijuar një kulturë unike të jetës së jetuar me anije. Pesë dhomat e anijeve shtrihen mes pemëve dhe dy të tretat të tyre notojnë mbi liqen, duke shfaqur një pamje të hijshme.