Home » Kabina e dimrit në malin Kanin të Sllovenisë, sfida për e madhe e madhe për arkitektët (FOTO)
arkitektur

Kabina e dimrit në malin Kanin të Sllovenisë, sfida për e madhe e madhe për arkitektët (FOTO)

E vështirë është të instalojnë objekte të vërteta në vende sikur malet, vendet bregdetare, tokat afer ndonjë pellgu dhe vendet shkëmbore. Arkitektët duhe të kenë vëmendjen për ndërrimet radikale të temperaturës, borës dhe terrenit të thyer.

Kushtet e vështira të erës, borës, rrëshqitjeve të tokës, terrenit dhe motit kërkojnë një përgjigje të formave, strukturave dhe konceptit specifik arkitektonik.

Vendi ku janë ndërtuar këto kabina në malin Kanin, është i arritshëm vetëm duke u ngjitur ose helikopter. Kanin është një mal mbi një qytet të vogël në Bovec, me vendpushime të bukura përreth luginës.

Zona është gjithashtu e rëndësishme për shkak të betejave që u zhvilluan gjatë Luftës së Parë Botërore. Ushtarët po luftonin përgjatë frontit Isonzo dhe shumë mbetje të betejës ende mund të gjenden në zonë.

Në bashkëpunim me shoqatën sllovene të alpinizmit dhe PD Bovec, kjo zonë e veçantë u zgjodh e veçantë për shkak të pamjeve të saj prej 360 gradësh mbi Slloveninë dhe Italinë dhe pamjet spektakolare në Triglav, Luginën e Socës dhe detin Adriatik.

Ky mal dhe këto kabina do të bëhet një destinacion për alpinistët, shpellat, dashamirësit e natyrës dhe romantikët.