Home » Kryevepra e arkitektëve “MAD” përfundojnë projektin e tyre të parë në SHBA (FOTO)
arkitektur

Kryevepra e arkitektëve “MAD” përfundojnë projektin e tyre të parë në SHBA (FOTO)

Firma e dizajnit arkitektonik me qendër në Pekin arkitektët “MAD” sapo përfunduan projektin e tyre të parë në SHBA me emrin “Gardenhouse”. Gardenhouse është një skemë me përdorim të përzier që ndodhet në Beverley Hills, California që përqafon frymën e kodrave që e rrethojnë.

Arkitektët MAD u frymëzuan nga kodrat përreth për të paraqitur një ‘fshat’ të bërë nga njeriu me 18 njësi banimi që gjenden mbi një hapësirë tregtare në katin e parë.

Me gjelbërim e përjetshëm në zemër të shkretëtirës. Shtëpitë janë të mbështjella brenda prej mureve të mëdha të gjelbëruara, pasi arkitektët MAD u kujdes që ta mbulonin atë gjelbërim dhe hardhi që do të kontrolloni klimën e ashpër Kaliforniane, veçanërisht thatësirat e fundit.

Skema është modeluar me bimë që e veshin atë dhe është e vendosur pas një fshati buzë kodrës, duke i siguruar asaj një pamje pafundësisht të freskët.