Home » Biblioteka qendrore e Berlinit (FOTO)
arkitektur

Biblioteka qendrore e Berlinit (FOTO)

Plani për bibliotekën qëndrore dhe rajonale të Berlinit parashikon strehimin e objekteve individuale nën një çati.

Ndërtesa e re, 12-katëshe në skajin jugor të fushës ajrore “Tempelhof” do të formojë një ndërfaqe midis zonës së gjallë urbane dhe hapësirës së gjelbër të shtrirë.

Me formën e saj gjeometrike, struktura e kësaj ndërtese qëndron larg ndërtesave komerciale dhe banesave që janë të ngjitura.

Një shteg i gjerë të çon nga Tempelhofer Damm në hyrje të ndërtesës dhe në anën lindore të saj të qon në park.