Home » “Grand Hyatt Dalian” hoteli me strukturën përfekte (FOTO)
arkitektur

“Grand Hyatt Dalian” hoteli me strukturën përfekte (FOTO)

Për t’iu përshtatur klimës bregdetare dhe malore, e vendosur në qytetin bregdetar verilindor të Kinës, Dalian, është vendosur përballë detit të verdhë dhe ngjitur me parkun e madh publik në sheshin Xinghai.

Ndërtesa i përgjigjet si kontekstit fizik ashtu edhe mjedisor. Plani trekëndësh i kullës është krijuar për të siguruar që të gjitha dhomat të marrin dritën jugore, si dhe pamje nga deti dhe vargmalet aty pranë.

Për më tepër, forma trekëndore ndihmon në zbutjen e ndikimit të erërave unike të larta të zonës, duke i kanalizuar ato në qoshet veriore të ndërtesës dhe duke minimizuar ndikimin strukturor në kullën e hollë.