Home » Një vendbanim në i integruar në natyrë me plot gjelbërim “Yin&Yang” (FOTO)
arkitektur

Një vendbanim në i integruar në natyrë me plot gjelbërim “Yin&Yang” (FOTO)

Projektuar nga “Penda”, shtëpia Yin dhe Yang ndodhet në qytetin gjerman të Kassel, i cili ndodhet në lumin Fulda në veri të Hessen. Të udhëhequr nga projektuesi Chris Precht, ekipi i modelit Penda projektoi shtëpinë “Yin&Yang” për një familje të pazakontë që dëshiron të jetojë jashtë rrjetit dhe preferon të shijojë natyrën e fshatit.

Kjo shtëpi jo vetëm u frymëzua nga natyra, por është gjithashtu e integruar plotësisht në mjedisin natyror. Për të kompensuar zonën e ndërtuar të shtëpisë, projekti përpiqet të kthejë të njëjtën sasi toke të marrë nga natyra.

E njëjta zonë e zënë nga gjurma e shtëpisë i kthehet natyrës përmes një kopshti të madh me tarraca. ‘Kurdoherë që arkitektët hartojnë një ndërtesë, ata marrin një zonë që dikur i përkiste natyrës’, thonë arkitektët.

‘Ne përpiqemi t’ia kthejmë këtë hapësirë natyrës. Në të njëjtën kohë, ne ofrojmë një kopshtari për pronarët me serra në dimër dhe me toka që mund të mbjellësish për pjesën tjetër të vitit’.