Home » Brenda shtëpis së Bill dhe Hillary Clinton në Washington D.C (FOTO)
shtepi

Brenda shtëpis së Bill dhe Hillary Clinton në Washington D.C (FOTO)

Ishte një reagim emocional”, thotë Hillary Clinton për vizitën e saj të parë në atë që tani është shtëpia e saj në Beltway. E quajtur “Whitehaven” sepse ndodhet në rrugën Whitehaven në lagjen e Tony Avenue të Washington, DC.

 

Kur u zgjodha në Senatë në vitin 2000, e dija që më duhej një vend për të jetuar ndërsa ishim në seancë. Kështu që fillova të kërkoj. Unë kisha një përvojë në këtë shtëpi, e cila ishte thjesht emocionuese.

Unë isha ngjitur në katin e tretë dhe kisha shikuar pemët, thjesht ndihesha sikur isha në Londrën ose New York-un e kohës së vjetër.

Ndërsa tërheqja mund të ketë qenë dashuria me shikim të parë, Klintonët gjithashtu e dinin se shtëpia me tulla të kuqe neo-gjeorgjiane 5,500 metra katrorë që ishte ndërtuar në 1951, do të kërkonte rinovime të reja.

Duke punuar së bashku me arkitektin Donald Lococo dhe kopshtarën e peizazheve Lila Fendrick, u nis për të krijuar atë që tani është shfaqja e pronës, një zonë e gjallë e mbushur me diell që shtrihet në pjesën e prapme të pamjës origjinale. Puna shtesë në katin e parë lejoi një rrjedhë dhe funksionim më organik dhe rregullimet e sipërme dhanë hapësira më të mëdha strehimi për familjen.

Brenda kësajë shtëpie do te mund të gjeni shumë elemnte që japin qetësine përmes pikturave të artistëve të famshëm dhe librave që gjinden pothuajse në të gjitha këndet e shtpëpisë.