Home » Sa e vogël mund të jetë një shtëpi? Një paraqitje e shkurtër e shtëpive më të vogla në botë (FOTO)
shtepi

Sa e vogël mund të jetë një shtëpi? Një paraqitje e shkurtër e shtëpive më të vogla në botë (FOTO)

Strehimi është një çështje themelore në arkitekturë. Mënyrat e të jetuarit dhe bashkëveprimit me hapësirën në të cilën kalojmë jetën tonë të përditshme është një debat i përjetshëm në terren, i cili është i përkushtuar për të siguruar një cilësi më të mirë të jetës, por edhe për zhvillimin e mënyrave të reja të jetesës.

Duke shtuar aspekte të tjera të tilla si spekulimet e pasurive të patundshme, dendësia e lartë e strehimit në qendrat urbane, ndjekja e nomadizmit, apo edhe dëshira e madhe për të ndjekur një trend, debati rreth shtëpive në shkallë të vogël bëhet edhe më i rëndësishëm. Dhe kështu, ne pyesim veten, cila është zona më e vogël që kërkohet për të jetuar?