Home » Shtëpia e Dentonëve në Holandë (FOTO)
shtepi

Shtëpia e Dentonëve në Holandë (FOTO)

Dentons është firma më e madhe ligjore e botës, me aktualisht 183 zyra në 75 vende. Studio Prototype është kërkuar të hartojë konceptin e brendshëm të ‘Shtëpia e Dentonëve’ për zyrën e tyre në Hollandë, me afërsisht 6000 m2 të vendosura në ndërtesën Viñoly në Zuidas të Amsterdamit.

Studio Prototype bashkëpunoi me DZAP me projektim dhe ndërtim në mënyrë që të kalonte nga pjesa e parë në realizimin përfundimtar brenda një viti. Falë fazës inteligjente nga këshilltarët e Cushman & Wakefield, Dentons ishte në gjendje të vazhdonte të punonte në ndërtesat Viñoly gjatë rindërtimit.

Vendi kryesor brenda konceptit është një atrium, që ndihet si zemra ku dinamika e brendshme bëhet e dukshme.

Vende të tilla si peizazhi i hyrjes, korsia e takimeve, galeria e artit dhe kopshti i gjelbër i tribunës lidhen së bashku në një mënyrë të bukur dhe krijojnë shumëllojshmëri në ‘mënyrat e punës’, por gjithashtu japin një sekuencë të përvojave të ndryshme (të brendshme) gjithashtu.