Home » Hotelet me dizajn më të mirë në Dolomitet e Italisë (Foto)
apartment

Hotelet me dizajn më të mirë në Dolomitet e Italisë (Foto)

Besoni apo jo, kjo nuk është Austria apo edhe Gjermania. Thuaj “përshëndetje” Dolomitet e Italisë. Veçanërisht Tiroli i Jugut dhe zona përreth.

Rajoni i bukur është një Itali tjetër. Një që ka gjuhën e vet, Laden, dhe ku përveç italishtes, flitet edhe gjermanishtja.

Një destinacion ku monumentet apo katedralet e lavdishme të Rilindjes dhe Barokut zëvendësohen nga kështjella, arkitektura romane me dru alpin, buongiorno me një guten morgen.

Kjo pjesë e këpucës ndan malet Dolomite të mbrojtura nga trashëgimia e UNESCO-s (le Dolomiti në italisht), me provinca dhe qytete si Trentino dhe Belluno.

I dorëzuar Italisë nga perandoria austro-hungareze në fund të Luftës së Parë Botërore, ajo mbetet një provincë autonome ku historia e fundit shkrihet bukur me të tashmen.

Këtu dhe pikërisht përtej Dolomiteve, e tashmja përbëhet nga ushqimi dhe vera, natyra, mirëqenia dhe hotelet e hijshme, të përqendruara te dizajni.

Hotelet elegante janë kryesisht italiane në atë që është një shfaqje panoramike. Por në mënyrë jokonvencionale edhe italiane.

Përveç pamjeve gjithëpërfshirëse, ajrit të pastër malor dhe historisë kulturore magjepsëse, rajoni ofron një sërë hotelesh me pesë yje dhe më shumë se 20 restorante me yje Michelin, duke shfaqur gjithçka nga ushqimet tradicionale alpine deri te kuzhina moderne.

Madje ka edhe një takim vjetor për adhuruesit e koktejeve me fundjavën e re të Cocktail Cortina.

Këtu janë tetë nga hotelet me dizajn më spektakolar të rajonit, në mjediset më të pabesueshme, që ju çojnë në zemër të të gjithave.

Tags