Home » Antikiteti është trendi i vitit 2023 (Foto)
interior

Antikiteti është trendi i vitit 2023 (Foto)

Antikiteti kurrë nuk është dukur kaq elegant.

Pinterest ka parashikuar tendencat që do të shënojnë vitin në vazhdim dhe duke gjykuar nga ky parashikim, gjithnjë e më shumë njerëz po zgjedhin të organizojnë hapësirën e tyre me theks në kombinimin e pjesëve të vjetra me ato moderne.

Ky kombinim i mobilieve moderne dhe antike, nëse dëshironi të dekoroni shtëpinë tuaj në këtë stil, ndalesa e parë për pjesët vintage është tregu i pleshtave.

“Falë boomers dhe Gen Xers që drejtojnë këto tendenca, antiket nuk janë dukur kurrë kaq elegant. Duke kërkuar mënyra për t’i bërë shtëpitë e tyre unike, ata po refuzojnë prodhimin masiv, duke rifutur pjesë të cilësisë së mirë. Rezultati i kësaj përpjekjeje janë hapësirat ku një kombinim i vetë-shprehjes dhe nostalgjisë del në pah”, thekson Pinterest.

Si një tjetër trend i madh, Pinterest sheh dekorimin e korridorit. Kërkimet e përdoruesve në këtë platformë sugjerojnë që vitin e ardhshëm, njerëzit do t’i japin korridoreve të tyre një ndryshim të merituar.

Nga ana tjetër, hapësirat e dekoruara në mënyrë të mërzitshme u përhapën në muajt në vijim. Të apasionuarit pas ambienteve të brendshme tani po gjejnë vende në shtëpinë e tyre për të nxjerrë në pah dizajnin “të çuditshëm”.

Gjatë pandemisë, njerëzit kishin nevojë për mënyra të reja për t’u shprehur në mënyrë krijuese pa lënë shtëpitë e tyre. Kështu ata i kthyen dhomat e tyre të gjumit në strehë krijuese dhe eksperimentuan me estetikën e çuditshme. Dhe kjo formë e vetë-shprehjes maksimaliste do të vazhdojë të rritet në vitin e ardhshëm sipas parashikimeve të Pinterest.