Home » Ide për një kopsht në formë pylli – jepini oborrit tuaj një freski në çdo kohë të vitit (Foto)
oborr

Ide për një kopsht në formë pylli – jepini oborrit tuaj një freski në çdo kohë të vitit (Foto)

Ndërsa një oborr i zbukuruar ka një bukuri të rregullt dhe të rregulluar, ju mund të sillni një prekje më të egër në kopshtin ose oborrin e shtëpisë tuaj.

Pak habitate natyrore kapin imagjinatën po aq sa pyjet. I bollshëm me këngë zogjsh dhe plot mundësi në çdo shteg gjarpërues, nuk është çudi që shumë prej nesh kërkojnë të rikrijojnë ndjenjën e të qenit mes pemëve në parcelat tona.

Ka kaq shumë ide kopshtesh për të zgjedhur. Ju mund të kërkoni pemët më të mira për hije, ose pemët më të mira për privatësi, për të sjellë një ndjenjë izolimi me hije në hapësirën tuaj të jashtme.

Mund të merrni rrugën e shpejtë me pemë me rritje të shpejtë ose të zgjidhni kultivues të ngadaltë dhe të qëndrueshëm që do të qëndrojnë kompakt dhe do të jenë pemët optimale për kopshte të vogla.

Përveç një atmosfere magjepsëse, një mbulesë me pemë – qoftë edhe vetëm një ose dy – mund t’ju ndihmojë të krijoni një ndjenjë izolimi si në kopshte të pavëmendshme ashtu edhe në kopshte të mëdha.

“Ne duam të ndihemi të mbështjellë dhe të ngulitur”, thotë projektuesi Andrew Staib i firmës së dizajnit të kopshtit, Glorious Gardens dhe shtoi se “Pas një dite para ekraneve televizive, ne kërkojmë hapësira të harlisura dhe të relaksuara”.

Tags