Home » Shtëpi e freskët prej druri – vend me një gamë të gjerë kushtesh (Foto)
interior shtepi

Shtëpi e freskët prej druri – vend me një gamë të gjerë kushtesh (Foto)

Vendi i planifikuar është një zonë vile në Karuizawa, Japoni që u zhvillua rreth 50 vjet më parë.

I rrethuar me pemë, çdo pjesë është afërsisht 1000 metra/katror, ku 223 janë të banueshme.

Shtëpitë janë të shpërndara në një distancë të mirë nga njëra-tjetra me pengimin nga kufiri i vendit, i cili është unik për Karuizawa.

Ndjehet prania e njerëzve dhe e tingujve të gjetheve në pemë, kafshëve dhe zogjve që cicërijnë.

Zona ishte fillimisht e ndërtuar vetëm për një shtëpi pushimi, por tani numri i banorëve të përhershëm po rritet. Vendi është i famshëm si një vendpushim veror – me ajër të freskët, por të lagësht dhe dimër të ftohtë.

Është një vend me një gamë të gjerë kushtesh që nuk mund të përmblidhen me një fjalë. Për të siguruar një hapësirë ​​jetese të vazhdueshme me mjedisin përreth, vendoset një kasolle rreth librarisë.

Dyshemeja e jashtme e tokës është tërhequr dhe është vendosur një prej dheu.

Struktura është e ndërtuar me një strukturë me kornizë të ngurtë për të zvogëluar numrin e elementeve rezistente ndaj tërmetit, duke rritur kështu shkallën e lirisë për modifikim.

Pasi të përgatitet vetëm kuadri minimal, klienti do të marrë gjëra të ndryshme dhe do të vazhdojë t’i modifikojë ato sipas ndryshimeve herë pas here. Menduam se arkitektura mund të bëhej më afatgjatë duke e konsideruar atë si diçka që shoqëron rrjedhën e kohës dhe ndryshimet në jetën e përditshme, sesa si diçka që është ndërtuar për t’u përfunduar.

 

Tags