Home » Një ndër oborret më të famshme – Mission Garden në Tucson
oborr

Një ndër oborret më të famshme – Mission Garden në Tucson

Çdo kopshtar e di se sekreti i bimëve të shëndetshme është një sistem i fortë rrënjor.

Kjo është një gjë që e bën Mission Garden në Tucson kaq të veçantë.

Rrënjët shkojnë jashtëzakonisht thellë këtu – më shumë se 4000 vjet të thella.

Mision Garden është një muze i gjallë që ruan prejardhjen e historisë së jashtëzakonshme bujqësore të Tucson.

Është e gjelbër dhe e ashpër, ka flutura, lule dhe është e mbushur me jetë. Degët e pemëve janë të rënda me fruta dhe kafazet janë të mbështjella me hardhi.

Qindra peshq të vegjël notojnë në acequia, kanalin e ujitjes. Aromat e tokës dhe rrezet e buta të diellit të vjeshtës përshkojnë hapësirën.

Dhe dëgjohet zhurma e njerëzve që gërmojnë, kthejnë parcelat e zhveshura ndërsa përgatiten për mbjelljen e farave të reja. Çdo stinë sjell kënaqësi të freskëta.

Tags